Defensie en veiligheid

De derde graad Defensie en Veiligheid is een mix van een degelijke basisvorming TSO, rijkelijk aangevuld met de wereld van Defensie & andere uniformberoepen.

We vormen jou op theoretisch, sportief vlak met het oog op het behalen van jouw diploma secundair onderwijs. Defensie, brandweer, private bewaking en het penitentiaire werkveld bereiden jou voor op de toelatingsproeven en luiken van de vervolgopleidingen.

Droom je van een leven als soldaat of matroos? Niet alleen zorgt Defensie voor de voorbereiding op de proeven, je zal tevens les krijgen van militairen op school! Is Kamp Waes net jouw ding?! Maak kennis met de lightversie.

Met de Militaire Initiatie krijg je vanaf het 5de secundair de tips &tricks mee.

Security, ook de opleiding tot bewakingsagent krijgt in je 5de en 6de secundair een belangrijke plaats. Wat, waar, hoe & wie je kan beschermen… we leren het jou in aangepaste lesmodules.

Triggert het werken op hoogte, in beschermende pakken of met brandslang jou? Dan ben je bij ons zeker op de juiste plaats. Samen met de brandweerschool zorgen we voor een dynamische opleiding.

Ook het gevangeniswezen en domein politie komen aan bod in de opleiding Defensie en Veiligheid. De voorbereiding op de proeven, kennismaking met het werkveld stomen jou klaar voor de vervolgopleidingen.

Defensie & Veiligheid biedt jou de kans om verder te studeren én een mooie start te maken in het werkveld. Doorheen je groei maak je ongetwijfeld de juiste keuze!