Werkveld

Ready, set, september, go! Saai is deze opleiding in geen geval! We vliegen er in september meteen in. Je krijgt uiteraard theorie op de schoolbanken, maar die theorie ga je toepassen in de praktijk. Je gaat écht iets betekenen in de maatschappij, ook al studeer je nog. Je proeft op twee manieren van het werkveld. Enerzijds brengen we het werkveld tot bij jou in de klas, door middel van bijvoorbeeld gastcolleges, EHBO-lessen, zelfverdediging en driloefeningen. Gastsprekers komen vertellen over hun uniformberoep en demonstreren bepaalde zaken. Je leert in de klas de kneepjes van het vak.

Anderzijds en belangrijker nog word je echt ingeschakeld in het werkveld, op verschillende manieren. Zo ga je als steward aan de slag bij een lokale voetbalclub naar keuze. Je loopt minstens twee matchen in het Koning Boudewijnstadion mee. Bovendien bezoeken wij ook de douane en de marine, zodat je ook iets te weten komt over deze veiligheidsberoepen.

Elke week is nieuw en anders. Beu kun je het niet snel worden. In deze opleiding ga je de held niet uithangen. Neen, veel beter, jij wordt een echte held! Wilde je altijd al weten hoe het leven of het werk achter tralies eruit ziet? Droom je ervan om voetbalmatchen te helpen beveiligen? Ben je geboeid door alles wat met vuur te maken heeft? Misschien heb je altijd al met drugshonden willen werken? Een ding is zeker: je proeft van alle uniformberoepen op diverse manieren. Remember: don’t dream your life, live your dream. Afgestudeerd? Je kunt direct aan de slag. Werkzekerheid en afwisseling verzekerd!